dimecres, 3 de juliol del 2013

Què és l'Escola de Salut?

L'Escola de Salut (EDS) està formada per un grup de persones que venim un cop a la setmana a escoltar, preguntar, i aprendre sobre temes relacionats amb la salut. Cada setmana ve un professional diferent i ens explica diferents temes (psicologia, traumatologia...) que estiguin relacionats amb la seva professió. Els professionals com els cardiòlegs, psicòlegs, reumatòlegs, neuròlegs psiquiatres, i un gran etcètera, comparteixen els seus coneixements la qual cosa ens permet conèixer les senyals que ens dóna el nostre cos i poder cuidar-nos millor. Els temes són escollits pel grup motor (pacients, metges, infermeres, i diferents agents socials) a partir de les impressions/recomanacions que es recullen a l'última sessió de l'any anterior. Les classes les fem al casal Gent Gran de la Barceloneta i solen durar vora l'hora i mitja.

Entre els temes que hem tractat, hi ha hagut la utilitat i beneficis de les herbes medicinals (per exemple, prenent una tasseta després del dinar és molt beneficiós per la salut). Una de les classes més interessants va ser la que vam dedicar a treballar els sentits, on entre d'altres havíem de model·lar amb fang, i amb els ulls tancats, la figura que cadascú va voler fer.

Taller receptes





Taller de fang



Taller del mar




Entre les companyes hi ha molt bona harmonia  Quan s'acaben les classes ens reunim i fem tertúlia.

Dintre de l'EDS, també hi ha una altra experiència que son els seminaris, a continuació s'explicarà el seu funcionamient i la seva utilitat.

Qui érem i com funcionàvem com a grup? Érem 7 alumnes amb les quals hi havia molt bona relació. Ens ajudava la Tina en els temes que havíem escollit. Els nostres valors eren l'amistat, la cordialitat, i apreciar les diferències entre unes i altres, ja que sempre que sabem apreciar i identificar aquestes diferències es podrà treballar amb grup.

Com funcionen els seminaris? Els seminaris consistien en buscar en 4 setmanes tot el context que pot intervenir en un tema escollit prèviament. Els temes de tot el curs eren escollits en una reunió el primer dia de l’EDS.

En les classes, amb el tema escollit, el primer dia venia el professional i ens exposava el tema. Durant aquella setmana, després que vingués el professional, havíem de buscar informació (a la biblioteca, a Internet...). El segon dia  exposàvem allò que havíem trobat i preparàvem entre totes la tercera sessió. El tercer dia ja preparàvem el tema per a que la Tina ho pogués introduir al bloc d'apunts que elaboràvem de cada tema. Per últim, el 4t dia presentàvem el treball: llegíem les coses que havíem trobat, fèiem debat, etcètera.





L'escola de salut ens ha aportat molts coneixements i des d'aquí us convidem a totes i a tots a que us decidiu a participar-hi!

Fotos de la cloenda del día 27 de juny del 2013:




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada